nieuwe blog

 

Je kan onze avonturen meevolgen via deze link: http://3e-leerjaar-klavertje-bierbeek.blogspot.be/

naar de brandweer

Peter en de wolf...

In 3B konden er 3 klassen (1A, 1B en 2A) naar een heuse toneelvoorstelling over Peter en de wolf komen kijken.

Foto's van voorbije activiteiten...

Hier vind je wat foto's van Halloween in onze klas... SPANNEND!!!

Hier zijn wat foto's van kapsalon 3B.

Hier zijn wat foto's van onze uitstappen naar de brandweer en het verkeerspark in Kessel-Lo.

Ook nog wat foto's van onze kriebelige dag in het ecohuis.

Zo, veel kijkplezier!

 

 

De M van museum

Op dinsdag 10 januari gingen we naar het museum M in Leuven.

Stel slimme vragen en ontdek als eerste het geheime kunstwerk van je tegenpartij. Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Neen, dat is het niet, het is de zee … of een café! Leg jouw kunstwerk op de rooster en ontfutsel zijn mysterie.

Een reuze ‘Wat is het?’-spel wacht ons op in M. In team proberen we, volgens de regels van het bekende spel, zo snel mogelijk het juiste kunstwerk te raden. We trekken het museum in en staan oog in oog met het object. Doe, denk, kijk en ontrafel het hoe, wat en waarom!

Hier kan je de foto's van die dag bekijken.

Spelen, dat is fijn. Vroeger of nu, het zal er altijd zijn!

Op maandag 22 november gingen we naar Mechelen met de bus. We bezochten het speelgoedmuseum.

We zagen de geschiedenis van het speelgoed. De verschillende materialen, merken en soorten boeiden de leerlingen. We losten wat vragen op en trokken onze ogen open voor het vele speelgoed. Sommige kinderen deden zelfs ideeën op over wat ze nog konden vragen aan Sinterklaas.

Nadien konden we nog een half uur spelen met enkele grote spelletjes en dan was het tijd om naar huis te gaan. Weer een fijne uitstap!

Op maandag 29 en dinsdag 30 november gaan we op school wat oude spelen doen en we gaan ook zelf spelletjes knutselen. We willen zeker al de ouders bedanken die een handje willen toesteken. Meer informatie hierover komt later nog.

Tot de volgende keer!

Literair ontbijt met Kristien Dieltiens

Op zondag 14 november gingen 12 leerlingen van 3B mee naar het literiar ontbijt in De Borre.

Om 10 uur kregen we overheerlijke pannenkoeken en chocomelk. Daarna was het tijd om te luisteren naar de prachtige verhalen van Kristien Dieltiens. Ze kon heerlijk vertellen. Alle kinderen waren geboeid en kregen meer zin om te lezen.

Sommige leerlingen hebben zelfs een boek aangekocht. Het was een fijne ochtend!

 

Kriebel, kriebel, wat een gefriemel!

Op maandag 11 oktober 2010 gingen we met het derde leerjaar naar het Ecohuis in Kessel-Lo.

's Middags konden we ons eerst wat uitleven in de speeltuin, een leuke middagspeeltijd!

We kregen wat informatie over kriebelbeestjes en konden daarna aan de slag. We zochten twee kriebelbeestjes in de grond of onder wat hout en mochten dan onder een microscoopje opzoeken welk beestje we gevangen hadden. Zo vonden we bijvoorbeeld enkele kevertjes, pissebedden en wormen.

Nadien hebben we een kriebelbeesthuisje gemaakt van een bloempot gevuld met stro. Kijk maar op de foto's!

Het was een leuke namiddag en we hebben weer veel bijgeleerd!

Kapsalon 3B

Vandaag, 7 oktober 2010, hebben we onze klas omgetoverd tot een kapsalon. De jongens deden eerst het haar van de meisjes. Via allerlei luisteropdrachten kwamen ze tot twee prachtige staarten. Daarna was het aan de meisjes. Zij toverden de jongens hun haar om tot prachtige gelkapsels!

Bekijk het resultaat maar even...

 

Naar de brandweer...

Op maandag 27 september gingen we naar de brandweer. We werden er direct verwelkomd door een brandweerman en het alarm ging af. Zo konden we zien hoe de brandweermannen snel vertrokken met de brandweerwagen. We kregen een rondleiding in het gebouw en hoorden veel interessante weetjes. Zo weten we nu dat brandweermannen 24 uur moeten werken en dus niet om 16 uur naar mama en papa mogen gaan, maar moeten blijven slapen per 3 à 4 in een kamer. Ze koken en kuisen zelf. Elke dag dat ze moeten werken krijgen ze een ander taakje, er is veel variatie. Ze moeten elke dag 1,5 uur sporten (fitness, klimmen, voetbal, basketbal,...). In de kelder is er een oefenplaats waar de brandweermannen met hun pak aan kunnen oefenen alsof ze in een huis zitten met veel rook en waar het donker is. Zo leren ze mensen redden. Er is maar één brandweervrouw. En nog veel meer...