Ecohuis? Was da?!

Herfstwandeling in het provinciaal domein

Op 21 oktober 2010 trok de vierde klas naar het provinciaal domein te Kessel-Lo. Daar gingen we met een gids op stap doorheen het park. We leerden om tijdens zo’n wandeling al onze zintuigen te gebruiken.
We moesten geblinddoekt voelen aan de schors van een bepaalde boom, met onze ogen dicht proeven van noten, luisteren naar de geluiden rondom ons, ruiken aan kleine doosjes en de geur proberen te herkennen.
We leerden ook met een zoekkaart bladeren identificeren en bladeren en vruchten van bepaalde bomen kennen.
Het was een leuke en leerrijke namiddag.
4A & 4B

Knutselwerk kansarmoede

Op 17 oktober is het de dag tegen de armoede. De leerlingen van de 4de klas knutselden hierrond.

Eerst maakten ze een mannetje uit klei. Sommigen werden aangekleed met krantenpapier en stelden dus de arme mensen voor. De anderen, de rijken, kregen een kledingstuk uit stof.

Samen vormen ze een kring rond de wereld. Samen zijn ze sterk en geven kansarmoede geen kans!

Verkeerspark

Hallo,

Op dinsdag 28 september trok de vierde klas naar het verkeerspark te Kessel-Lo. Eerst moesten we daar even de klas in. Een agent gaf ons wat meer uitleg over de verschillende soorten verkeersborden en de voorrangsregels.

Om na te gaan of we dit allemaal goed hadden begrepen, mochten we met de fiets door het verkeerspark rijden. Daar stonden echte verkeerslichten, verkeersborden en wegmarkeringen. Er was zelfs een overweg.

De agenten hielden een oogje in het zeil. Wie drie overtredingen beging, was zijn rijbewijs kwijt. Gelukkig hielden we ons allemaal aan de verkeersregels.

Het was een leuke en leerrijke uitstap.

Welkom op de blog van het vierde leerjaar A

Kom zeker geregeld een kijkje nemen om op de hoogte te blijven van de laatste activiteiten binnen het vierde leerjaar A.