Het weer

Op dinsdag 22 februari gingen we met de vierde klas naar het ecohuis in verband met het weer. Aan de hand van enkele eenvoudige proefjes leerden we: dat de lucht drukt en ook iets weegt, dat de zon wind doet ontstaan en nog veel meer.

We mochten zelfs op het dak. Daar moesten we onze zintuigen gebruiken. Echt te gek! We hebben de wind leren voelen met de natte vinger, leren luisteren naar de geluiden in de natuur, de vochtige grond gevoeld terwijl de zon lekker scheen op ons gezicht.

Daarna gingen we buiten nog een kijkje nemen naar de verschillende weerinstrumenten. We leerden er onderandere wat een barometer is en hoe de wind wordt gemeten.

Het was een heel interessante en toffe middag!

Groeten,

De leerlingen van de vierde klas.

Herfstwandeling in het provinciaal domein

Op 21 oktober 2010 trok de vierde klas naar het provinciaal domein te Kessel-Lo. Daar gingen we met een gids op stap doorheen het park. We leerden om tijdens zo’n wandeling al onze zintuigen te gebruiken.
We moesten geblinddoekt voelen aan de schors van een bepaalde boom, met onze ogen dicht proeven van noten, luisteren naar de geluiden rondom ons, ruiken aan kleine doosjes en de geur proberen te herkennen.
We leerden ook met een zoekkaart bladeren identificeren en bladeren en vruchten van bepaalde bomen kennen.
Het was een leuke en leerrijke namiddag.
4A & 4B

Kunstwerk kansarmoede

Op 17 oktober is het de dag tegen de armoede. De leerlingen van de 4de klas knutselden hierrond.

Eerst maakten ze een mannetje uit klei. Sommigen werden aangekleed met krantenpapier en stelden dus de arme mensen voor. De anderen, de rijken, kregen een kledingstuk uit stof.

Samen vormen ze een kring rond de wereld. Samen zijn ze sterk en geven kansarmoede geen kans!

Verkeerspark

Hallo,

Op dinsdag 28 september trok de vierde klas naar het verkeerspark te Kessel-Lo. Eerst moesten we daar even de klas in. Een agent gaf ons wat meer uitleg over de verschillende soorten verkeersborden en de voorrangsregels.

Om na te gaan of we dit allemaal goed hadden begrepen, mochten we met de fiets door het verkeerspark rijden. Daar stonden echte verkeerslichten, verkeersborden en wegmarkeringen. Er was zelfs een overweg.

De agenten hielden een oogje in het zeil. Wie drie overtredingen beging, was zijn rijbewijs kwijt. Gelukkig hielden we ons allemaal aan de verkeersregels.

Het was een leuke en leerrijke uitstap.

Ondergedompeld in Ecuador

Een bezoekje aan Fair trade

Op dinsdag 2 maart gingen we met de vierde klas naar de Faire Trade-winkel in Bierbeek. Een gids leidde ons rond en gaf ons wat meer uitleg over eerlijke handel. We leerden dat vele mensen in Ecuador geen eerlijke prijs krijgen voor hun producten die ze verkopen.

Welkom op de blog van het vierde leerjaar B

Kom zeker geregeld een kijkje nemen om op de hoogte te blijven van de laatste activiteiten binnen het vierde leerjaar B.