Een leuke start in het zesde!

Nog maar een maandje uit de startbanen en al een hele boterham aan leuke activiteiten achter de rug in het zesde leerjaar.  We waren nog maar net aan het wennen aan onze nieuwe klassen toen onze eerste uitstap op het programma stond: op verkenning in Brussel.  We begonnen onze tocht in het koninklijk paleis waar we meteen van onze sokken werden geblazen door de al dat pracht en praal.  Vooral het kunstwerk van Jan Fabre “Heaven of delight” sprak tot onze verbeelding: het plafond van de spiegelzaal is bedekt met 1,4 miljoen dekschilden van Thaise juweelkevers!

Onze Brusselse verkenningstocht ging verder langs de koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, het Muntplein, het beenhouwersstraatje, Janneke en Manneke Pis en de Stoofstraat, de Boterstraat en de grote markt.  We zijn nog maar 11 of 12 jaar en al echte wereldburgers!

 

workshop klimaatverandering

Op maandag 4 maart gingen we met de trein op expeditie naar Brussel , waar we ons licht gingen opsteken over het actuele probleem van de klimaatverandering. Aan de hand van een grote wereldkaart, symbolen en prenten zochten we uit wat de oorzaken en gevolgen hiervan zijn. We wisten hier al veel over, maar leerden toch ook heel wat dingen bij. Nadat we twee klasgenootjes helemaal hadden ingeduffeld met kledij die expeditieleden dragen, waren we klaar om de Noord- en Zuidpool van naderbij te onderzoeken. Wisten jullie dat er onder de Zuidpool land zit, maar onder de Noordpool niet? Door de opwarming van de aarde, smelt het ijs aan de polen stilaan. Aan de hand van een proefje kwamen we te weten dat vooral het smeltende ijs aan de Zuidpool de zeespiegel doet stijgen. We zagen een maquette van het prinses Elisabeth onderzoeksstation op de Zuidpool. Hierop zagen we veel windmolens en zonnepanelen, waarmee er groene energie kan opgewekt worden. We sloten deze leerrijke voormiddag af met een kwis, waardoor we meer leerden over onze ecologische voetafdruk. Met heel wat tips om de klimaatverandering tegen te gaan, namen wij terug de trein richting Leuven. Het gebruik van het openbaar vervoer is in elk geval al een stap in de goede richting.

Kom later nog eens een kijkje nemen, we plaatsen nog foto's!

Milieuvriendelijke groetjes van de zesdeklassers!

Knooppunt democratie

 picasaweb.google.com/fotos.klavertje/Klas6B#v

Via deze link vind je de foto's.

Welkom op de blog van het zesde leerjaar B

Kom zeker geregeld een kijkje nemen om op de hoogte te blijven van de laatste activiteiten binnen het zesde leerjaar B.