Sinterklaasfeest !

Vrijdag 3 december kwam Sinterklaas op bezoek ! Sfeerfoto's kan je hier bekijken.

Naar de boomgaard !

Op 30 september wandelden we naar de oma van Juf Karen en Elena om te kijken naar de fruitbomen. De papa van Elena toonde ons hoe hij zelf fruit droogt. Eerst wordt het fruit gewassen en dan met een speciale dunschiller geschild.Vervolgens gaat het fruit in een speciale droogoven. We kregen allemaal een kleurrijk zakje gedroogd fruit mee ... mmm ... bedankt ! Klik hier voor meer foto's.

 

Bonjour Flonflon !

Er is een nieuw vriendje in onze klas ... ze heet Flonflon, een schaapje dat Frans praat  ! Dit schooljaar zijn we van start gegaan met taalinitatie Frans. De kinderen komen op een speelse wijze in contact met de taal.  Aan de hand van liedjes, verhalen, spelletjes en de mooie handpop 'Flonflon' leren ze hun eerste woordjes Frans ! De kleuters zijn heel enthousiast. Au revoir !

Welkom in ons klasje !

Tien dagen lang hebben we voor ons vriendschapsbrood 'Pleuntje' gezorgd. Elke dag roerden we met veel zorg in het deeg.Regelmatig voegden we melk, bloem en suiker toe. Als het deeg klaar was, bakten we het en nodigden we alle mama's en papa's uit om mee te komen vieren dat het nieuwe schooljaar goed van start was gegaan en dat we allemaal vriendjes zijn. Het was een gezellig samen zijn ... met koffie, appelsap en natuurlijk ons zelfgebakken vriendschapsbrood ! Klik hier voor meer foto's.

 

Pasen

 Vrijdagmorgen ... een stralende lentezon en wij gaan wandelen in Bierbeek  ! Daarna zoeken we paaseitjes in de schooltuin en genieten  van een heerlijk paasbrunch aan een mooi gedekte tafel.

Groetjes van de kleuters en juffen van kleuterschool Bierbeek centrum.

 

 

Schlagerfestival

 De kleuters van juf Karen en juf Lore sprongen uit een vliegmachien! Welkom aan boord van Air Wally!

 

Welkom op de blog van de kleuters (centrum)

Kom zeker geregeld een kijkje nemen om op de hoogte te blijven van de laatste activiteiten binnen de kleuterschool (centrum).